Sprø, italienske skorper!
6 egg
300 g sukker
400 g hvetemel
500 g mandler
revet skall av 1/2 sitron
Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn revet sitronskall og deretter hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen. Bland så inn hele mandler.
Form deigen til stenger på bakepapir på stekeplater med to spiseskjeer. Deigen gir 6 stenger (6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr. plate.
Stekes nederst i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver. Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220 grader i 3-4 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Oppbevares i tett boks. De må være helt avkjølt når de legges i boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar