Søk i denne bloggen

mandag 14. mars 2016

Cantuccini

Sprø, italienske skorper!

6 egg
300 g sukker
400 g hvetemel
500 g mandler
revet skall av 1/2 sitron

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn revet sitronskall og deretter hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen. Bland så inn hele mandler.

Form deigen til stenger på bakepapir på stekeplater med to spiseskjeer. Deigen gir 6 stenger (6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr. plate.

Stekes nederst i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver. Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220 grader i 3-4 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Oppbevares i tett boks. De må være helt avkjølt når de legges i boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar