Søk i denne bloggen

mandag 14. mars 2016

Boston cheesecake

Bunn:
90 g smør smeltes, og blandes med
250 g knust havrekjeks. Dette fordeles utover bunnen i en rund kakeform med løs bunn, og presses godt sammen.

Fyll:
500 g kremost (Philadelphia)
2,5 dl rømme
150 g sukker
4 egg (skilles)
6 ts hvetemel
litt vaniljesukker
revet skall og saft av 1/2 sitron

Bland ost, rømme, 100 g sukker, eggeplommer, mel, vaniljesukker, sitronsaft og -skall til en jevn masse. Eggehvitene stivpiskes med resten av sukkeret, og foldes forsiktig inn i ostemasssen. Dette tømmes i kakeformen.

Stekes 1 time på 180 grader. Avkjøles i formen.
Kan pyntes med melisdryss, eventuelt i mønster ved å maskere med papirstrimler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar