Søk i denne bloggen

mandag 11. april 2016

Svinekjøtt i sursøt saus

4-6 personer

1/2 kg svinekjøtt
2 ss hvetemel
salt
pepper
6 ss nøytral olje
1 fedd knust hvitløk
2 epler
1 liten boks ananasbiter
1 grønn paprika
1 rød paprika

Saus:
1 ss maisenamel
2 ts soyasaus
3 ss eddik 5 %
2 ss sukker
1,5 dl hønsebuljong
1,5 dl ananassaft

kokt ris

  1. Skjær kjøttet i terninger, vend dem i mel, salt og pepper.
  2. Varm oljen, tilsett hvitløk og brun kjøttet i blandingen.
  3. Skru ned varmen, tilsett eplebåter, ananasbiter og grønn og rød paprika i biter.
  4. La retten surre ved svak varme ca. 10 min, til kjøttet er mørt
  5. Alle ingrediensene til sausen blandes i en gryte. Kok blandingen i 2-3 min, rør hele tiden.
  6. Hell sausen over kjøttet.
  7. Kok risen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar