Søk i denne bloggen

tirsdag 5. desember 2017

Suksesskake

(Fra fru Timian)

Mandelbunn

200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis
Glasur
100 g kjøleskapskaldt smør
5 eggeplommer
1 dl H-melk (eller fløte i stedet)
100 g sukker
10 g maisenna
Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.
Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.
Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.
Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.
Så var det den gule kremen! Jeg vet at det er mange som sliter med å få kremen til å få akkurat den konsistensen som den skal ha, og jeg har også prøvd mange ulike oppskrifter av varierende art. Denne blir garantert perfekt!
Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.
Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.
Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig og du kan fordele den over mandelbunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar