Kransekake
16-18 ringer
1 kg mandler, finmalt
8 stk eggehviter
925 g melis
75 g glukose
Bruk egne former til kransekake.
Mal mandler, skill eggene og mål opp melis. Bruk gjerne eggeplommene til å lage vaniljekrem til Kvæfjordkake med. Sikt inn melis i mandlene og kna inn eggehvitene. Det lønner seg å holde tilbake noe av eggehvitene og tilsett litt og litt til deigen blir passe fast.
Sett deigen kjølig, gjerne over natten, men minst to timer.
Rull så deigen ut til fingertykke pølser og bruk linjal formelen for å finne omkrets (diameter multiplisert med 3,14) og legg disse i formene. Mitt beste tip s for å rulle ut jevne pølser med deig, som ikke har form etter fingrene dine, er å avslutte rullingen med å rulle over med en skjærefjøl noen ganger. Da blir pølsene helt runde og ser ikke ut som de har blitt rørt av menneskehender. Noen vil si at man mister litt av sjarmen med å være så detaljfokusert, men perfeksjonisten i meg frydet seg over denne oppdagelsen.
Smør formene med smør og dryss semulegryn.
Formene stekes i ovnen i 9-12 minutter (175 grader) [OBS bør stekes på 200 grader hos oss]. Etter endt steketid tar du ringene ut av formene og over på rist. La de avkjøles i romtemperatur før du monterer dem i tårn.
OBS Hvis du lager kransekakekjeks, stek ved 190 grader med varmluft.
Montering
Lag glasur av eggehvite, melis og sitronsaft og sett ringene sammen med dette. Begynn fra bunnen og jobb deg oppover.
500 g melis
1-2 eggehviter
1-2 ts sitronsaft
Ha melis i en bolle og ha oppi eggehvitene og sitronsaften. Visp sammen du til har en glatt, men ikke altfor tyntflytende konsistens. Ha over i sprøytepose og dekorer som på bildet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar