Søk i denne bloggen

lørdag 25. november 2017

Sjokolademousse

Fra Hobbykokken.no!

https://hobbykokken.no/2012/04/06/luftig-sjokolademousse/

Ingredienser til 6-8 porsjoner
  • 130 g sjokolade, 60 % kakaomasse
  • 120 ml kremfløte
  • 4 stk eggehviter
  • 1 stk N2O gasspatron (til krem)
Fremgangsmåte:
  • Jeg brukte en 0,5 liters spumaflaske til denne oppskriften.
  • Finnhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
  • Ha kremfløte i en gryte og varm opp på sterk varme til den koker.
  • Hell den kokende kremfløten over sjokoladen.
  • Bruk en visp og pisk sjokoladen og kremfløten til all sjokoladen har smeltet og du har en jevn blanding.
  • Avkjøl blandingen på kjøkkenbenken i ca. 10-15 minutter.
  • Tilsett eggehvitene og rør sammen med en visp til du ha en jevn masse.
  • Hell blandingen over i en kremblåser, skru på lokket og tilsett en gasspatron med N2O.
  • Rist flaska som bare rakkeren i ca. 30 sekunder og oppbevar i romtemperatur til den skal brukes.
  • Sprøyt ut sjokolademoussen i egnede glass eller porselensformer.
  • Kan serveres som den er eller med hakkede sjokoladebiter eller nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar