Bolinhos - modifisert etter Hellstrøms kokebok: 
Tempuradeig:
90 g hvetemel
60 g maisenna
1 egg
0,75 dl fløte
1,5 dl vann
3 ts bakepulver
2-3 ss maisenna
Brandade på lettsaltet torsk:
1 kg lettsaltet hvit fisk
2-3 hvitløkfedd
1,5 dl olivenolje
cayennepepper
hvit pepper
1 liten bunt persille
1 ss trøffelolje
1 l melk
Frityr
.......................
Lettsaltet fisk:
Legg stykker av fersk fisk i 10 % saltlake (100 g salt til 1 l vann) over natten.
Fremgangsmåte
1. Lag først tempuradeigen - bland alt.
2. Skrell hvitløk, skiv den. Trekk fisk og hvitløk i melken i 10 min.
3. Rør fisk og hvitløk i en kjøkkenmaskin (med grind). Spe inn varm olivenolje. Smak til med trøffelolje, cayennepepper, salt, hvit pepper og hakket persille. Tilsett noe av melken etter trekkingen, til massen har en fast, formbar konsistens. Rør til massen er ganske avkjølt (lunken).
4. Form massen til små boller. Vend dem i maisenna, så i tempuradeig. Frityrstek dem på ca. 170 grader til gyllenbrune. Legg dem på papir og strø maldonsalt over.
5. Server med caipirinha :)
Bolinhos à la Hellstrøm (TV3):
http://mat.tv3.no/oppskrifter/hellstrom-inviterer/klippfisk-bolinhos-la-hellstromTempuradeig:
90 gram hvetemel
60 gram maisenna
1 egg
3/4 dl fløte
1,5 dl vann
3 ts bakepulver
2-3 ss maisenna
1 kg ferdig utvannet klippfisk
2-3 poteter, kokte
2-3 hvitløkfedd
1 1/2 dl olivenolje
1 knivspiss kajennepepper
1 liter melk
Frityr:
1 liter druekjerneolje
Tapenade:
4 fedd hvitløk
4 ss sorte oliven
4 ansjosfileter
2 eggeplommer
4 dl olivenolje
Pepper
- Skrell hvitløk. Fjern spiren og skiv opp. Stykk fisken i passende biter. Ha hvitløk, poteter og melk i en kasserolle og varm opp melken. Tilsett fisken og la trekke i 10 minutter.
- Lag tempuradeigen ved å blande alle ingrediensene, mens fisken trekker i melken.
- Sil av melken, ta vare på den, trenger cirka 3 øser med melkekraft til fiskeblandingen.
- Ta fisk, hvitløk og poteter over i en bolle til kjøkkenmaskin, bruk grinden og kjør på lav hastighet. Spe inn olivenolje etter hvert som den absorberes, så den varme melken cirka 3 øser melk. Rør til massen blir fast. Smak til med kajennepepper, salt og hvitpepper. Massen skal ha konsistens som en tykk krem. Kjør den i maskinen til den er kald.
- Form massen til små boller. Vend dem først lett i maisenna, deretter i tempuradeigen med en gaffel. Stek dem i varm olje på cirka 170 grader til de er gyllenbrune. Ta de opp, og legg dem over på kjøkkenpapir og gi et raskt dryss med maldonsalt.
- Server med tapenade og hakket persille.
Fra NRK:
https://www.nrk.no/mat/bolinhos_-portugisiske-klippfiskboller-1.11420260- 6 mandelpoteter
- 5 dl melk
- 3 fedd hvitløk
- 1/2 løk
- 1 kg ferdig utvannet klippfisk
- 1 dl olivenolje
- 1 ts kajennepepper
- basilikum
Tempurarøre
- 90 g hvetemel
- 60 g maisenna
- 1 egg
- 1 dl fløte
- 3 ts bakepulver
- 1,5 dl vann
Kok potetene møre i vann sammen med hvitløk.
Stek løk og tilsett melk. Varm opp og tilsett klippfisken når melken er nær kokepunktet. Posjeres i ca. 10 min.
Hell av melken i en bolle og bland fisken med potetene, hvitløken og basilikum i en kjøkkenmaskin. Spe med olivenolje og noen skjeer av melken. La det røres sammen til det er kaldt. Smak til med salt og pepper.
Bland alle ingrediensene i tempurarøren.
Mos paprika og soltørket tomater til en saus.
Bruk en gaffel til å dyppe små boller av klippfisken i maisenna, så i tempurarøren og så i varm olje. Bollene er ferdige når de har en gyllen farge.
Stek løk og tilsett melk. Varm opp og tilsett klippfisken når melken er nær kokepunktet. Posjeres i ca. 10 min.
Hell av melken i en bolle og bland fisken med potetene, hvitløken og basilikum i en kjøkkenmaskin. Spe med olivenolje og noen skjeer av melken. La det røres sammen til det er kaldt. Smak til med salt og pepper.
Bland alle ingrediensene i tempurarøren.
Mos paprika og soltørket tomater til en saus.
Bruk en gaffel til å dyppe små boller av klippfisken i maisenna, så i tempurarøren og så i varm olje. Bollene er ferdige når de har en gyllen farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar