Søk i denne bloggen

torsdag 7. februar 2019

Iskrem i iskremmaskin

Wilfa

Til 4 personer:

2 egg
1,5 dl sukker - piskes lett
3 dl kremfløte has i
2 dl melk has i

OBH Nordica

Ca. 1,5 l ferdig iskrem:

3 dl melk kokes opp med vaniljestang
2 egg og
100 g sukker piskes til eggedosis
melken helles i, i tynn stråle under pisking
- blandingen varmes til den begynner å tykne, så avkjøles

3 dl fløte røres i

Hellstrøm

1 liter iskrem

2 vaniljestenger
5 dl H-melk
2,5 dl kremfløte
150-200 g sukker
6 eggeplommer

Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stenger i en tykkbunnet kjele sammen med melken og fløten. Gi blandingen et forsiktig oppkok, trekk kasserollen til side og la det stå og trekke under lokk i ca. 20 minutter.

Pisk eggedosis av egg og sukker. (*Jeg reduserte sukkermengden til 175 gram.) Hell melkeblandingen over i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører godt. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp til ca 80 grader under stadig omrøring, til blandingen såvidt begynner å tykne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar