Arnes pølser
Svinepølser laget 20.3.2021:
1500 g utbenet svineribbe
30 g salt (bør prøve mindre (20-25?) neste gang)
1/2 ts malt pepper
2 ss grove chiliflakes
3 ss paprikapulver
2 ss sriracha-saus
Kjøtt malt med groveste skive i kjøttkvern, en gang.
(Farsen bør røres i maskin etter salt- og kryddertilsetning, gjerne med litt vann eller melk.)
Svinetarm.
Tykkeste pølsehorn.
Pølsene trekkes 20 minutter på 75-80 grader.
Tykkeste pølsehorn.
Pølsene trekkes 20 minutter på 75-80 grader.
Laget 25.10.2020:
1475 g utbenet lammelår
3,5 g malt pepper
36 g salt
90 g potetmel
3 l melk
13 g finhakket rosmarin
11 g hvitløk, presset
Kjøtt malt med groveste skive i kjøttkvern, en gang.
Tynneste pølsehorn.
Pølsene trekkes 20 minutter på 75-80 grader.
Porsjonen ble 24 små pølser.
--------------------------------
Laget i september 2020:
- 950 g lammekjøtt (utbenet lammelår)
- 250 g svinespekk
- 2,3 g malt pepper
- 24 g salt
- 60 g potetmel
- 3,5 dl melk
- 1 ss finhakket rosmarin
- Malt med mellomste skive i kjøttkvern, en gang
- Tynneste pølsehorn.
- Pølsene trekkes 15 minutter.
Kommentarer for neste batch:
- kan være mer grovmalt
- kan være mindre spekk
- kan trekke noe lenger
- kan tåle mer hvitløk og krydder (max 1/2 ss rosmarin)
- passe saltmengde
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar