Søk i denne bloggen

lørdag 5. januar 2019

Tiramisu

3 eggeplommer
3 eggehviter
3 ss sukker
250 g mascarpone
2 dl espressokaffe
1 ss Kahlua
1 liten ss Amaretto
1 pk fingerkjeks
kakaodryss på toppen

Eggedosis av eggeplommer og sukker.
Rør mascarpone i eggedosisen (brukte Kenwood kjøkkenmaskin).
Stivpisk eggehvite, rør i osteblandingen.

Bland kald kaffe med Kahlua og Amaretto.
Dypp hver fingerkjeks raskt i kaffen, legg kjeksene i ett lag på fat.
Etter ett lag kjeks legges ett lag krem, deretter ett lag kjeks og ett lag krem til.
Dryss med kakao.

Laget dobbel porsjon til 10 personer, det viste seg å være dobbelt så mye som nødvendig. Enkel porsjon antakelig passe til 8.

(til Kamveiens venner 4.1.2019)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar