Søk i denne bloggen

fredag 28. juli 2017

Syltet makrell

Til 400 g makrellfilet:

Kokelake

1 liter vann
1 ss salt
2 ss eddik
1 ss sukker
10 pepperkorn
2 laurbærblad
2 små løk

Eventuelt i tillegg til løk:
1 gulrot
100 g sellerirot


Vann, salt, eddik, sukker, pepper og laurbærblad kokes opp. Makrellen skjæres i 2-3 cm tykke skiver. Løken skjæres i 2 på langs og så i tynne skiver (3-4 mm). Makrellen og løken legges i laken, laken kokes opp. Deretter settes gryten til avkjøling. Den er klar til servering når den er avkjølt, ev. dagen etter.

Serveres med kokte poteter, salat, ev. agurksalat og rømme, ev. pepperrotrømme.

Se også NRK.

Fra Matprat:

2 stk makrell
1 stk løk
1 stk gulrot
5 cm purre
11⁄2 l vann
1 stk laurbærblad
2 ss fennikelfrø
1 dl hvitvinseddik
4 stilker frisk dill
3 ss salt
1 ss hel pepper

Pepperrotsaus:
3 dl lettrømme
saft av 1⁄2 stk sitron
2 ss sukker
40 g revet frisk pepperrot
2 ss finkuttet frisk gressløk

1. Del løk i tynne båter, gulrot og purreløk i tynne ringer. Ha dem i en vid kjele med vann, laurbærblad, fennikelfrø, hvitvinseddik, dill, salt og hel pepper. Kok opp, senk varmen og la laken trekke i 10-15 minutter.
2. Skjær av hode, hale og finner av makrellen og fjern innmaten. Skjær fisken i 5-6 cm tykke skiver. Skyll godt, skrap ut blodranden og fjern den svarte hinnen på innsiden av buken.  Legg stykkene i den varme laken og la dem trekke i 5-6 minutter. Trekk kjele av varmen og avkjøl fisken i laken. Dette kan gjøres dagen før servering.
3. Rør sammen ingrediensene til sausen og smak til med litt salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar