Søk i denne bloggen

søndag 5. mars 2017

Fiskekaker - Lise Finckenhagen 2017

Se link til Lise Finckenhagen

1 kg fiskefilet
2 ts (12 g) salt
2 ss potetmel
2 eggehviter
4 dl matfløte eller melk
1/2-1 purre eller 2-4 vårløk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
1 dl. friske urter
1 ts pepper

  1. Skjær fisken i små terninger, det er viktig at fisken er skikkelig kald, men ikke frossen. Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser. Bland inn potetmel og eggehvite, og kjør videre til alt er blandet godt sammen. Spe med kald matfløte, litt etter litt mens maskinen går.
  2. Tilsett finhakket hvitløk, finhakket chili, finsnittet purre (eller vårløk), urter og kvernet pepper. Kjør det hele raskt sammen. 
  3. Form farsen til passende kaker og stek kakene i en blanding av smør og olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar