Fra Gladkokken:
INGREDIENSER
18 stk. engelske Muffins
2 dl vann
50 gram smeltet smør
750 gram hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 pakke tørrgjær
smør til steking
Smelt smøret og tilsett melk og vann. Varm dette opp til det
er lunkent. Dvs. ca. 37 grader.
Bland sammen de tørre råvarene og spe på med melkeblandingen
mens kjøkkenmaskinen. Jeg bruker ertekroken på kjøkkenmaskinen. La deigen stå
på lav hastighet i 10 minutter.
Når deigen slipper bakebollen helt og er smidig da er den
perfekt. Det kan være nødvendig av og til å justere med litt mer mel.
Dekk bakebollen med plast og la heve i ca. 45 minutter eller
til den har nådd dobbel størrelse. Hvis den ikke skulle heve da har du brukt
for varm væske. Da blir ikke resultatet bra uansett. Så da må du dessverre
begynne prosessen på nytt.
Kna deigen og kjevle den ut til en "plate" som er
ca. 2,5 cm tykk.
Bruk en form på 8-10 cm til å stikke ut muffinsene. Har du
ikke former bruk et glass eller en tom hermetikkboks.
Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir eller
silikonmatte. Strø over maismel eller griljermel på bakepapiret og flytt
forsiktig muffinsene over. Strø over litt mer maismel/griljermel på toppen og
dekk til med et kjøkkenhåndkle. La heve i 45 minutter til.
Sett hele brettet i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft.
Stek i 7-8 minutter. Egentlig skal engelske muffins kun stekes i panne, men
dette trikset gir et mye penere og bedre resultat.
Når muffinsene står i ovnen, finner du frem en stor
stekepanne og setter på medium varme. Tilsett litt smør. Smøret skal småputre,
men ikke bli brunt (da er det for varmt) Når muffinsene kommer ut av ovnen
legger du de forsiktig i stekepannen og steker i 2 minutter på hver side. Da
får de den typiske gylne skorpen og tar til seg smaken av smør.
La hvile i minst 15 minutter. Skjær i to og legg på ønsket
fyll. Syltetøy er veldig godt, egg passer ypperlig og selvfølgelig den kjente
Eggs Benedicte. Lykke til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar